Als alleenstaande moeders

Hebben de visie gekregen om voor andere (kwetsbare) alleenstaande moeders op te komen en zetten wij ons in voor diverse leefgebieden waar je als alleenstaande moeder mee te maken krijgt. 

Vaak is er een ongewilde afstand tot de arbeidsmarkt en speciaal voor alleenstaande moeders bieden we passende werkplekken aan in de vorm van dagbesteding en vrijwilligerswerk 90% onder schooltijd. Ons doel is de maatschappelijke en sociaal emotionele positie te versterken en zo bij te dragen aan een gelukkig en stabiel leven.

Door diverse vormen van begeleiding en cursussen bieden we een warme omgeving die bijdraagt aan een veilig en gelukkig gevoel wat is aangetast waardoor mensen weer sterker en  lekker in hun schoenen te laten staan. Onze omgeving en werkzaamheden  zijn gevuld met liefde en dat willen we ook uitstralen naar iedereen op ons pad.

Wij werken samen met diverse partners op het gebied van re-integratie en maatschappelijke ondersteuning. We zijn onafhankelijk, en staan met een groot netwerk in contact om mensen de juiste begeleiding te kunnen bieden op het gebied van werk en dagbesteding, maar ook ambulante hulpverlening die anders dan anders is.

Het team van Zaanstreek Hulp voor Jou bestaat voor een groot deel andere alleenstaande moeders die als  ervaringsdeskundigen vanuit eigen ervaringen begrijpen waar jij staat, en op die manier echt met je mee kijken en oplossingsgericht te werk gaan.

We gaan door tot het geregeld is en houden niet van bureaucratie. Daar is al genoeg van.

Bij ons ben je aan het juiste adres wanneer je klaar bent met van het kastje naar het muurtje gestuurd te worden. Nu is het tijd voor echte HULP.

De ondersteuning die wij bieden is speciaal gericht is op alleenstaande moeders.

Het komt namelijk te vaak voor dat door de zorg van hun gezin beperkt worden in een gelukkig leven wat ze wel verdienen. Niet alleen in het vinden van een passende baan i.c.m.de zorg voor het gezin wordt vaak lastig en zelf soms onmogelijk. Maar we komen ook naast je staan om verder te gaan daar waar andere organisaties het laten afweten. Denk hierbij aan o.a bureau jeugdzorg, juridische processen, maar ook bij lastige afspraken, financiële zaken, en als je echt niet weet wat je moet kan je contact met ons opnemen voor advies en begeleiding.

Wij geloven namelijk dat het gezin de hoeksteen van de samenleving is.

En wanneer je er alleen voor staat, dan kan je alleen de hulp gebruiken waar je echt wat aan hebt. En daar staat Zaanstreek Hulp voor Jou voor.

Onze visie gaat verder dan hier en nu, hierdoor werken we voortdurend aan onze kwaliteit en verbeteringen. We gaan mee met de ontwikkelingen van deze tijd, maar laten ons niet stoppen. We zien perspectief in elke situatie en daar werken we naartoe om zoveel mogelijk mensen te mogen helpen!